top of page

PIEPERS & VOSKES - Artikels

Bijgewerkt op: 27 mei


Juni


Hey allerleukste vospi’s, Spijtig genoeg gaan we onze laatste maand van ons ksa jaar alweer in. Maar we gaan er zeker nog een leuke laatste maand van maken.


3 juni van 14u tot 17u

Vandaag doen we een rechtendorentocht. Doe dus zeker allemaal jullie beste stapschoenen aan. We kunnen er niet onder we kunnen er niet langs, dus moeten we erdoor!!


10 juni van 14u tot 17u

Vandaag gaan we met heel de ksa zwemmen. We spreken om 13u15 af op ksa. Jullie kunnen na het zwemmen opgehaald worden om 17u15. De kinderen worden dus afgehaald aan het zwembad van lier, niet aan de ksa lokalen. Wij kijken enorm uit naar de allerlaatste maand, hopelijk zien we iedereen daarna terug verschijnen op het kamp.


Eva, Alec, Toon, Hanne en Lien


---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mei


Hey allerleukste vospi’s,

Na een drukke maand april met ons eerste echt groot weekend vliegen we met (hopelijk) veel zon in de maand mei.


Onze eerste vergadering vindt plaats op 6 mei van 14u-17u.

Aangezien in mei de temperatuur begint te stijgen, gaan we ons de hele namiddag amuseren met leuke waterspelletjes (indien het weer het toelaat natuurlijk). Trek jullie beste, mooiste, gekste waterspelletjesoutfit aan, want wij zijn klaar voor een groot waterballonengevecht, waterestafette,…


Onze tweede activiteit gaat door op 13 mei van 14u-17u.

Vandaag is het tijd om jullie beste verkoop skills boven te halen, want we gaan bloemetjes verkopen. Vergeet dus zeker jullie hemd niet aan te doen, zodat iedereen kan zien dat wij van KSA Broechem zijn.


Onze helaas al laatste vergadering van de maand gaat door op 27 mei van 14u-17u.

Vandaag is het tijd om de andere leiding beter te leren kennen. Wij zullen voor één namiddag leiding zijn van een andere groep, maar niet getreurd… zij zullen voor jullie een enorm leuke activiteit voorzien. Hopelijk zien we jullie talrijk verschijnen.


Wij kijken er alvast naar uit!

Dikke knuffels, Eva, Toon, Alec, Hanne en Lien


---------------------------------------------------------------------------------------------------------


April


Hey allerleukste vospi’s,

Na een leuke maand maart beginnen we aan een (hopelijk) zonnige maand april.


1 april van 14u tot 17u

Vandaag gaan we knutseleeeen. We gaan vandaag vanalles knutselen rond het thema…. Rarara….. PASEN natuurlijk. Wij kijken er al enorm naar uit om jullie creatieve kunstwerken te zien.


22 april van 14u tot 17u

Vandaag zijn jullie een keertje de baas. Wij zijn vandaag de leden en jullie zijn de leiding! Jullie mogen dus een hele namiddag bepalen wat wij moeten doen. Wij hebben toch wel een beetje bang, hopelijk zijn jullie niet te streng voor ons. ;))


29 april van 14u tot 17u

Dit weekend zijn we met zen alle gezellig op weekend. We vertrekken vrijdag 28 april, en komen zondag 30 april weer terug. Meer informatie over het weekend volgt nog!

Wij kijken al enorm uit naar deze maand, hopelijk zien we iedereen talrijk verschijnen!


Groetjes, Eva, Alec, Toon, Hanne en Lien


---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Maart


Dag liefste vospi’s, Februari is weer eens voorbij en dat wilt zeggen dat maart nu kan beginnen! Het weer begint beter te worden dus kunnen we nog harder buiten spelen! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen dat jullie er allemaal kunnen zijn!


18/3 van 14u tot 17u:

Echte KSA’ers hebben geen schrik om een goed vuil te worden. Daarom gaan we vandaag vettige spelen doen! We gaan ons eens goed uitleven en keihard ravotten! Doe dus zeker niet je beste kleren aan want we kunnen een beetje vies worden


25/3 van 14u tot 17u:

Vospolympische spelen! Vandaag gaan we zien in welke sporten jullie de echte kampioenen zijn. Pak jullie sportbenen al maar zeker mee!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Februari


Hey allerliefste en leukste vospi’s,


Na een koude maand januari zijn we er klaar voor om van februari een nog leukere maand te maken. Deze maand staan er heel wat leuke activiteiten op de planning.


Onze eerste vergadering vindt plaats op 4 februari van 14u-17u. Vandaag nemen we deel aan de olympische spelen. Haal dus allemaal jullie talenten boven, want het belooft een spannende wedstrijd te worden.


Op 11 februari is het onze vriendjesdag van 14u tot 17u. Neem zeker allemaal vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, zusjes, broertjes,… mee om er samen met alle groepen een onvergetelijke namiddag van te maken!


Op 17 februari begint ons miniweekend. We spreken af om 17u30 aan de lokalen in de Rubenslaan. We eten die avond samen, dus zie maar dat jullie buikjes goed gevuld kunnen worden! Vervolgens maken we er nog een gezellige avond van, om op 18 februari een hele dag spelletjes te spelen. Tegen 17u zullen jullie wel moe gespeeld zijn, en mogen jullie ouders jullie komen halen aan de lokalen in de Rubenslaan. We slapen dus maar één nachtje. Dit is een ideale voorbereiding op het grote weekend dat in april zal plaatsvinden (2 nachtjes). Wat jullie allemaal moeten meenemen laten wij binnenkort aan jullie ouders nog weten.


Onze laatste vergadering van de maand gaat door op 25 februari. Opnieuw spreken we af van 14u tot 17u. Vandaag staat er een groot duel tegen de leiding op de planning. Wie zal er winnen? Smeer jullie beentjes al maar in, want het belooft een moeilijke opdracht te worden. Hopelijk hebben jullie er allemaal heel veel zin in en zien we jullie talrijk verschijnen! Wij kijken er alvast naar uit. Dikke kussen en knuffels Eva, Alec, Lien, Toon en Hanne----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Januari

Gelukkig nieuwjaar lieve Vospi’s !!

Na een ongetwijfeld leuke vakantie kunnen we terug spelen op ksa, Joepieee!


Onze eerste vergadering zal doorgaan op 14 januari.

Deze middag van 14u-17u komen wij te weten wie de snelste, slimste, meest muzikale en gekste vospi’s zijn.

Zie dat je er zeker bij bent om de titel te pakken te krijgen!


21 januari

Kleed jullie maar lekker warm aan vandaag, want we gaan schaatsen! Dikke sokken, handschoenen en een lekker warme sjaal zal je vandaag zeker nodig hebben. Ons schaats-avontuur begint om 12u45. We reizen richting Heist-op -den- Berg en komen terug aan op ksa om 17u. Wat moet je zeker meenemen: handschoenen, dikke sokken en €7 (€5 inkom, €2 huur schaatsen)


28 januari

we gaan jullie nog niet alles verklappen maar hier is alvast een kleine tip voor onze vergadering van 14u-17u: koksmuts, schort, bloem, suiker, boter en heeel veel lekkere versiering. Vergeet zeker geen €2.

Jullie leiding heeft er al suuuuper veel zin in!

Zotte groetjes van Eva, Lien, Alec, Toon en Hanne----------------------------------------------------------------------------------------------------------


December


Hey allerleukste vospi’s, Na een leuke maand, zetten we de feestelijke maand december met heel veel enthousiasme in.


3 december van 14u tot 17u


Vandaag komt de Sint!!! Zorg maar dat jullie zeker heel braaf zijn vandaag. Wij hebben al gehoord van de Sint dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn, dus laten we dat deze vergadering met de Sint erbij ook zeker zo houden :))


10 december van 14u tot 17u


Vandaag doen we een kerstfeestje. Zorg dat jullie allemaal nog niet te veel hebben gegeten dat jullie nog een beetje plaats hebben voor onze feestelijke hapjes en drankjes. Zouden jullie ook allemaal een pakje kunnen meenemen van maximum 5 euro.


17 december van 18u tot 20u


Vandaag gaan we eens een avondvergadering doen. We gaan film kijken. Wij hebben super leuke films voor jullie. Jullie mogen dan vanavond samen beslissen welke dat we gaan kijken. Hopelijk zien we iedereen talrijk verschijnen! Herfstige groetjes, Eva, Alec, Toon, Hanne en Lien


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


November


Hey allerleukste vospi’s, Na een leuke maand oktober, zetten we de frisse maand november met heel veel enthousiasme in.


Onze eerste vergadering gaat door op 5 november van 14u tot 17u. Omdat we vorige maand onze zoektocht naar de schat niet hebben kunnen beginnen, gaan we vandaag op zoek. Komen jullie mee speuren naar de leuke verrassing?


Onze tweede activiteit vindt plaats op 12 november van 14u-17u. Vandaag trekken we naar het bos om in het herfstige weer een leuk bosspel te doen. Trek dus zeker warme kleren, want het beloofd een koude maar leuke namiddag te worden.


Onze helaas al laatste vergadering van de maand november gaat door op 19 november van 14u tot 17u. Vandaag doen we leiding tegen leden. Als jullie willen bewijzen dat jullie sterker zijn dan ons, neem dan zeker jullie sterkste, snelste en slimste talenten mee om ons te kunnen verslaan. Hopelijk zien we iedereen talrijk verschijnen!

Herfstige groetjes, Eva, Alec, Toon, Hanne en Lien


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Oktober


Hey allergekste piepers en voskes, Na een ongelooflijke knaller van een startdag, vliegen we met volle goesting in de maand oktober.


De eerste vergadering zal plaatsvinden op 1 oktober van 14u tot 17u. Vandaag is het knoeselloop. Smeer jullie beentjes al maar goed in, want het beloofd een vermoeiende toch te worden.


De volgende vergadering gaat door op 8 oktober van 14u tot 17u. Vandaag gaan we op zoektocht naar een schat. Waar die ligt is momenteel nog een geheim, maar neem je allerbeste zoektalenten mee en dan komen we er samen achter. De laatste vergadering van de maand zal plaatsvinden op 22 oktober van 14u tot 17u.


Met Halloween in aantocht houden we vandaag een griezelige vergadering. Trek dus zeker je aller engste outfit aan, zodat we elkaar samen kunnen doen verschieten. Vergeet zeker ook geen lege confituur of choco pot mee te nemen. Wat we hiermee gaan doen blijft nog een verrassing . Hopelijk is iedereen weer van de partij.

Wij kijken er alvast naar uit!

Veel knuffels, Eva, Toon, Alec, Hanne en Lien
September


Hey allerliefste vospi’s, Na een knotsgek en leuk kamp vliegen we met nieuwe leiding en vol energie in het nieuwe KSA-jaar. Onze kennismaking zal plaatsvinden op 3 september van 14u tot 17u. We spreken af aan het Fransiscusheem om er een leuke namiddag van te maken. We gaan elkaar beter leren kennen tijdens heel wat actieve spelletjes. Vergeet zeker geen zusjes, broers, vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, … mee te nemen om mee een onvergetelijke tijd te beleven.


De officiële start van het nieuwe jaar gaat door op 24 september. Vandaag is het STARTDAG!!! We verzamelen om 11u aan het Fransiscusheem en trekken vanuit daar doorheen heel Broechem om aan talrijke leuke activiteiten deel te nemen. Om 17u trekken we terug naar de lokalen om samen met de kindjes overheerlijke spaghetti te eten, maar ook ouders kunnen hierna meegenieten van een bordje pasta. Vergeet je als ouder zeker niet in te schrijven via de link in het startdagartikel. Meer info vind je in hetzelfde artikel terug. Na het eten steken we gezellig het kampvuur aan en zingen we liedjes. Hopelijk kijken jullie er allemaal ontzettend hard naar uit. Wij in ieder geval al wel!!!


Veel kusjes en knuffels,

Eva, Alec, Hanne, Toon en Lien

3.800 weergaven0 opmerkingen
bottom of page